Diferenta dintre Facebook Ads si Adwords in nise competitive. Carucioare copii.

No Comments

Studiu de caz: carucioare copii

De multe ori ne intrebam care sunt cele mai eficiente canale de promovare pentru noul nostru business. Avem de ales dintr-o multitune de medii dar ne dorim ca bugetul nostru sa fie cheltuit cat mai efficient si rata de conversie sa fie cat mai mare. Iata un studiu de caz aparte, intr-o nisa foarte competitiva  – carucioare copii.

Am abordat impreuna cu clientul nostru, Venicci Baby, care este unic importator al brandului Venicci (carucioare 3 in 1 si carucioare 2 in 1 premium) in Romania o strategie care include SEO, promovare prin platforma Facebook Ads si Google Adwords. Vom detalia in cele ce urmeaza, intr-o analiza comparativa ultimele 2.

Carucioarele pentru copii Venicci sunt produse high-end deci trebuia sa ne adresam publicului potrivit. Obiectivul campaniei a fost cresterea notorietatii brandului si cresterea ratei de conversie, simultan.

Pentru inceput, de test, am ales un buget similar pentru ambele platforme si am masurat rezultatele.

Adwords: Am ales o campanie de search pe cuvinte cheie relevante: “carucioare copii”, “carucioare 3 in 1”, “carucioare 2 in 1” cu variatiile de rigoare.

Facebook: Am ales o campanie de tipul “clicks to website”. Aici a fost mai dificil deoarece grupul nostrum tinta era femei insarcinate in ultimul trimestru (este momentul cand viitorii parinti se orienteaza dupa cele necesare bebelusului). Desi facebook are foarte multe informatii despre profilul utilizatorilor sai, chiar nu stie cand o femeie este insarcinata in ultimul trimestru. Nu stie explicit, insa prin targetarea de interese tangentiale (celule stem, patut bebe, s.a.m.d) se poate configura un profil de utilizator de care aveam nevoie.

Am pornit campanii simultane pe ambele platforme timp de o saptamana si am obtinut rezultate extrem de relevante.

Astfel, pe Facebook am obtinut un CPC de doar 0.1 Lei per click in timp ce pe adwords media era undeva la 0.8 Lei/click – deci de 8 ori mai mare. Cand am analizat conversiile, am constatat ca tot Facebook a fost superior cu o rata de 4 la 1 fata de Adwords.

Deci folosind acelasi buget, Facebook a oferit de 4 ori mai multe conversii decat Google adwords. Directia devenea clara, insa nu doream sa renuntam in totalitate la Google Adwords, o platforma recunoscuta pentru rate de conversie mari.

Am alocat cea mai mare parte a bugetului catre Facebook si am construit o campanie adwords display pe retargeting. A fost solutia perfecta. Facebook-ul adduce traffic ieftin, mult si de calitate iar utilizatorii care vizitau site-ul erau retargetati in Google Adwords.

Rata de conversie a crescut semnificativ iar clientul nostru a fost si este extrem de multumit.

Iata un extras dintr-un e-mail de feedback primit de la Razvan Moisoiu, Manager general Venicci Romania

“Am avut de la inceput asteptari mari de la voi, Tara Technology, care nu mi-au fost inselate. Trebuie sa va reamintesc ca nisa baby este una dintre cele mai competitive nise iar rezultatele voastre au fost conform asteptarilor. Va multumesc inca odata pentru implicarea si profesionalismul de care ati dat dovada”

Din pasiune pentru tehnologii si tehnici web.

Cine suntem?

Suntem o agentie web interactiva ce ofera servicii web complete. Pasiunea si experienta ne ajuta sa obtinem rezultatele scontate.

DA, te putem ajuta!

Servicii profesionale de SEO, SEM, SMM, SMO care iti vor creste vanzarile site-ului, aducandu-ti clienti noi si care te vor ajuta sa te pozitionezi pe primele pozitii chiar si pentru cele mai competitive cuvinte si expresii cheie.

Alte articole din blog

Vezi toate articolele

Leave a Comment