Cautarea si identificarea cuvintelor cheie

Analiza de cuvinte cheie este cel mai important aspect in optimizarea site-ului.  Cercetarea cuvintelor cheie este un proces de selectare a celor mai optime cuvinte care pot ajuta vizitatorii sa gaseasca site-ul dvs.. Chiar daca paginile dvs. de pe site sunt optimizate pentru o mai buna clasare in rezultatele motoarelor de cautare, totul va fi in zadar daca nu ati folosit cuvintele cheie potrivite. Prin urmare, pasul cel mai important in orice campanie SEO(optimizare site pentru motoarele de cautare) este identificarea publicului tinta si cercetarea cuvintelor cheie care ar putea fi folosite pentru cautari, cu scopul de a ajunge pe un site ca al dvs..

Pentru ca orice strategie de marketing sa reuseasca, este esential sa cunoasteti publicul si mijloacele prin care puteti sa il atingeti. Un accent anume poate fi locatia, regiunea sau tara. De exemplu, un medic dentist care practica intr-un oras(ex. Iasi), cel mai probabil ar avea ca public tinta oamenii care locuiesc in Iasi, in loc de a avea ca public tinta cei din toata tara(adica sa foloseasca ca si cuvant cheie “dentist”). La fel si un pacient in cautarea unui medic dentist va cauta spre exemplu: “dentist iasi” pentru a fi cat mai aproape de zona sa. Concentrandu-va pe o regiune sau un oras veti reusi  sa atrageti vizitatori care sunt interesati in mod direct de serviciile dv..

Cercetare, nu doar pareri si opinii

O practica comuna si totodata o greseala, este de a incepe optimizarea site-ului cu un set de fraze sau cuvinte cheie care par evidente. Proprietarii site-urilor de multe ori vin cu  “impresia” ca ei stiu care sunt frazele/cuvintele cheie, totodata evidente, pentru care vor sa aiba rezultate bune in cautari, desi aceste cuvinte cheie de obicei nu corespund cu termenii folositi in cautari de potentialii clienti. Foarte des, lucrand intr-un anumit domeniu, avem tendinta de a presupune ca anumiti termeni sunt usor de inteles si utilizati des, fapt ce ingusteaza viziunea pentru alte cuvinte cheie. Pentru a gasi cuvintele cheie potrivite trebuie sa ganditi in afara domeniului respectiv.

Bazandu-ne pe instrumentele de cautare pentru a analiza cuvintele cheie va ajutam sa ajungeti la publicul dvs. tinta.

Ideea din spatele cercetarii si identificarii cuvintelor cheie este de optimizare a traficului, nu de cresterea traficului. Altfel spus, o cercetare buna pentru identificarea cuvinteleor cheie, ajuta la atragerea de trafic calificat, targetat  pentru site-ul dvs.,  care duce la conversii mari de vanzari, fiind focusat si vizand anumiti termeni de cautare.