Ce este managementul reputatiei online?

No Comments

Oamenii au incredere in ceea ce citesc online, asa ca fa-le cea mai buna impresie despre firma ta sau despre tine. De asta se ocupa managementul reputatiei online.

Daca ai fost atent la reclamele din ultimul timp, ai observat ca se promite repararea imaginii sifonate. Aceste firme sunt platite pentru a imbunatati imaginea companiilor care au review-uri negative, angajati nemultumiti sau un trecut patat ce a devenit viral pe internet. De cele mai multe ori, firmele care ofera aceste servicii sunt foarte secretosi in ceea ce priveste metoda folosita. Adevarul este ca managementul reputatiei poate fi mentinut proactiv de catre companii si este chiar permisibil cu anumite unelte ajutatoare.

In mai toate cazurile, firmele trebuie sa-si monitorizeze permanent reputatia online si nu doar atunci cand avem de-a face cu vesti proaste. Mai exact, in ce situatii ar trebui firmele sa acorde atentie reputatiei online? Pai, firmele comercializeaza produse sau ofera servicii, iar consumatorilor impartasesc experienta lor cu ceilalti, pe diverse site-uri. Ar trebui sa urmaresti cum e cotata concurenta onlinen si sa analizezi ce parere au consumatorii despre serviciile oferite de tine. Acestea sunt doar cateva exemple foarte elocvente ce justifica alegerea unei firme specializate in managemetul reputatiei online. Consumatorii se bazeaza mereu pe ceea ce citesc online, fie ca vorbim de job-uri, de alegerea unui film sau de cumpararea unui produs.

Cum functioneaza managementul reputatiei online?

  • Asigura-ti pozitia in top la cautari

Sunt mai multe metode de a-ti monitoriza imaginea online a firmei. In primul rand asigura-te ca datele de contact si informatiile despre firma ta ocupa pozitia cat mai buna la cautare. Si competitorii tai vor face la fel :). Asigura-te ca ai un avantaj ce te scoate in evidenta in lista cautarilor.

Serviciile de managementul reputatiei online, precum DigitalSherpa and Localeze aduna listarile la cautare de pe mediul online intr-un singur loc.

  • Foloseste-te de review-urile pozitive

Nu toate review-urile vor fi de 5 stele si nu abunda numai de lucruri pozitive, deoarece comportamentul consumatorilor este diferit. Dar sunt mai multe metode de a scoate in evidenta aspectele pozitive. Nu te panica imediat ce ai observat un cometariu negativ. Pastreaza serviciile oferite la acelasi standard si imbunatateste-ti imagine online prin distribuirea review-urilor pozitive astefle incat motoarele de cautare sa le preia pe aceste drept importante. Creaza link-uri la continutul pozitiv despre firma ta. Motoarele de cautare sunt atase de continutul care care link-uri si distribuiri.

  • Publica continut despre brandul tau si reputatia sa

Companiile care se ocupa de managementul reputatiei online scot in evidenta postarile de pe blog-urile si articolele din media pentru a crea o prima impresie buna. Daca sunt create corect aceste link-uri vor aparea pe prima pagina la cautare, inlocuind continutul care nu contribuie la imbunatatirea imaginii online.

  • Acorda importanta retelelor sociale

Miezul conversatiilor au loc pe retele sociale. Firmele mari cheltuie un buget considerabil pentru monitorizarea mentionarii firmei in conversatii pe Facebook sau Twitter, pentru a oferi imediat  asistenta online.

Din pasiune pentru tehnologii si tehnici web.

Cine suntem?

Suntem o agentie web interactiva ce ofera servicii web complete. Pasiunea si experienta ne ajuta sa obtinem rezultatele scontate.

DA, te putem ajuta!

Servicii profesionale de SEO, SEM, SMM, SMO care iti vor creste vanzarile site-ului, aducandu-ti clienti noi si care te vor ajuta sa te pozitionezi pe primele pozitii chiar si pentru cele mai competitive cuvinte si expresii cheie.

Alte articole din blog

Vezi toate articolele

Leave a Comment