Conținut de calitate – inbound marketing

No Comments

Crearea unui conținut de calitate este cheia pentru o strategie eficientă de inbound marketing în cazul în care angajamentul clientului presupune publicarea de conținut relevant și în timp util.

Cu toate acestea, nu întreg conținutul creat este la fel, iar cel tip “spam” face foarte mult rău pentru branduri. Conform celor de la Google: “decât să vă focusați pe anumite trucuri algoritmice specifice, axați-vă pe furnizarea de experiență de cea mai bună calitate posibilă pentru utilizatori”, adică valoare bazată pe conținut. Vestea bună este că urmărind câțiva pași simpli bazat pe criterii de bune practici, calea către crearea de conținut de calitate nu mai pare așa de complicată.

 

 1. Concentrați-vă pe obiectiv

Înainte de a publica, întrebați-vă dacă conținutul dvs. transmite un mesaj clar publicului  țintă. Conținutul poate fi educativ, motivațional, sau plin de umor, dar obligatoriu să aibă un obiectiv specific.

 

 1. Ton

Blog-ul dvs. este vocea on-line a companiei dvs., și trebuie să utilizați un ton care este în concordanță cu mesajul brand-ului. Comunica într-un ton care rezoneaza în rândul publicului țintă.

 

 1. Relevanța

Foarte puțini marketeri de media ar da un click pentru a citi conținutul de pe MySpace marketing. Conținutul dvs. trebuie să fie în pas cu tendințele din industria ta. Fiți atenți la puncte slabe găsite de cititorii dvs., și scrieți un articol care oferă o soluție.

 

 1. Validitate

Fiecare articol sau documentație care o publicați poate contribui la credibilitatea brandului dvs. Verificați-vă sursele cu atenție.

 

 1. Structura

În scopul de a vă asigura de impactul maxim al conținutului dvs. asupra publicului, formatați textul într-un mod ușor de citit. Utilizați listele numerotate, bullet points, și header.

 

 1. Titluri captivante

Titlul blog-ul dvs. influențează real  numărul de share-uri și de click-uri. Asigurați-vă că este descriptiv, precis, și atrage.

 

 1. Originalitate

Matt Cutts, șeful Spamfighter de la Google, a declarat că un conținut de bună calitate presupune originalitate. Nu începeți să scrieți ceva deja abordat de concurența dvs.

 

 1. Diversitatea conținutului

Dacă doriți să atrageți cât mai mulți cititori, creați un conținut diversificat. Postați videoclipuri, rapoarte, infografice, grafică în mișcare, interviuri, studii de caz și actualizați-vă conturile pe rețelele de socializare cu diverse sfaturi utile, imagini, link-uri către articole utile create de alte persoane și chiar fotografii cu angajații dvs.

 

 1. Utilizati Google Analytics

Google Analytics poate să vă spună exact ceea ce rezoneaza cel mai bine în rândul publicului.

 

 1. Optimizare SEO

Optimizarea SEO contribuie la găsirea conținutului. Selectarea celor mai potrivite cuvinte cheie si încorporarea link-urilor conduce la creșterea rank-ului în motoarele de căutare.

 

 1. Verificarea textului

Chiar și cei mai buni scriitori din lume fac greșeli. Întotdeauna recitiți textul înainte de publicare.

 

 1. Share-uirea

Publicarea conținutului nu înseamnă că munca e gata. Chiar dacă avem un conținut de foarte bună calitate, petreceți ceva timp promovându-l pentru a-i crește expunerea. Sporiți capacitatea conținutul dvs. de a fi share-uit pe canalele sociale folosind butoane de share în pagină.

 

Tehnicile enumerate mai sus nu vor conduce indeplinirea obiectivului propus, dacă nu investiți în conținut de calitate.

Din pasiune pentru tehnologii si tehnici web.

Cine suntem?

Suntem o agentie web interactiva ce ofera servicii web complete. Pasiunea si experienta ne ajuta sa obtinem rezultatele scontate.

DA, te putem ajuta!

Servicii profesionale de SEO, SEM, SMM, SMO care iti vor creste vanzarile site-ului, aducandu-ti clienti noi si care te vor ajuta sa te pozitionezi pe primele pozitii chiar si pentru cele mai competitive cuvinte si expresii cheie.

Alte articole din blog

Vezi toate articolele

Leave a Comment