12 lucruri de facut inainte de a apela la o firma de webdesign

No Comments

1. Achizitionaţi domeniul. Dacă știți deja ce nume de domeniu vă doriți, puteți accesa un registru de domenii, pentru a închiria pentru o perioadă determinată numele domeniului. Costul este relativ scăzut.

2. Conturați-vă harta site-ului, incluzând paginile pe care le doriți – Acasa, Despre noi, Contact, etc.  Faceți o schiță care să cuprindă categorii principale și sub-categorii de informații.

Exemplu:

1. Home / Acasa

2. Servicii (prezentare generală a serviciilor):

a. Servicii de consultanta (descriere a serviciului)

b. Servicii de formare (descriere a serviciului)

3. Noutăți & Știri

4. Despre noi

5. Contactați-ne

Pe baza schiței, webdesigner-ul poate estima exact costurile site-ului.

3. Aproximați timpul alocat creării site-ului. Timpul de creare a unui site variază în funcție de mai mulți factori, cum ar fi: dimensiunea, complexitatea, grafica folosită etc. Pentru a fi siguri că vă încadrați în deadline-ul lansării site-ului, trebuie să știți cu cât timp înainte să demarați proiectul cu specialistul în web design.

4. Elaborați planul de conținut al site-ului. Folosind harta site-ului stabiliți cine va scrie textele pentru fiecare pagină sau dacă apelați la servicii de copywriting. În elaborarea conținutului aveți în vedere optimizarea pentru motoarele de căutare; folosiți cuvinte cheie și fraze pe care credeți că  persoanele interesate de serviciile dvs. le-ar folosi la căutare pe Google, Bing, Yahoo, etc.

5. Identificați zonele site-ul care necesită actualizare regulat. În cazul în care site-ul dvs. va avea nevoie de multe actualizări, ar fi indicat să luați în considerare un sistem de management al conținutului (CMS). Un CMS vă permite să vă actualizați singur site-ul, chiar dacă nu aveți abilități de web designer, cum ar fi HTML, CSS, etc. Unele CMS-uri au opțiunea “drag & drop”  pentru poze.

Puteti totodata sa apelați la o firma de webdesign, pentru un plan de mentenanță a site-ului.

6. Identificați publicul țintă. Acest lucru va ajuta web designer-ul la proiectarea site-ului atât din punct de vedere estetic cât și funcțional. Audiențele diferite au așteptări diferite atât pentru design cât și de navigație. De exemplu, în cazul în care publicul dvs. este tânăr, proiectantul implicit va sugera o mai mare rezoluție de ecran, mai multă animație, un site creativ. În cazul în care vă adresați unui public adult, de tip office, va trebui să alegeți o rezoluție standard, cu navigare simplă și imagini corespunzătoare.

7. Stabiliți obiectivul principal al site-ului. Site-urile nu mai sunt optimizate doar sub formă de broșuri on-line. Utilizatorii au devenit mai exigenți. Dacă doriți ca un utilizator să efectueze o acțiune precisă (să poată accesa newsletter-ul, să poată cumpăra un produs, etc), designerul web vă poate ajuta să configurați site-ul pentru a optimiza pentru o anumită acțiune.

8. Stabiliți bugetul alocat. În web design, există mai multe modalități de a vă realiza obiectivul. Precizați din start bugetul de care dispuneți, pentru a mentine sotul de realizarea al site-ului în parametrii dvs. financiari. În cazul în care bugetul dvs. depășește estimarea costurilor site-ului, proiectantul vă poate prezenta opțiuni suplimentare și caracteristici pe care le puteți adăuga.

9. Aveți deja web hosting? Dacă da, pe ce fel de server? De multe ori, când vă înregistrați numele domeniului vi se oferă și servicii de web hosting. Cu toate acestea, unele tipuri de site-uri necesită diferite tipuri de hosting. De exemplu, dacă aveți nevoie de găzduire pentru imagini sau clipuri video pentru vizionare curentă sau pentru descărcare, și anticipați un număr mare de vizitatori, va trebui să achiziționați un plan de hosting mai robust decât cineva care intenționează să aibă un blog. Indiferent de site-ul solicitat, webdesigner-ul te va sfătui în ceea ce privește hosting-ul.

10. Revizuiți logo-ul și materialele necesare unei promovării adecvate. Site-ul web este parte din strategia de marketing, promovare online și trebuie să fie conform cu celelalte produse de marketing pe care le aveți. Ai un logo? Dacă nu, nu ai nevoie de unul? Toate aceste informații ar trebui să fie furnizate pentru dvs. de web designer.

11. Întocmiți o listă de 5 până la 10 site-uri care vă plac și ce anume vă place la ele. Lista obținută îi oferă designer-ului web o idee despre cum ați vrea să arate site-ul dvs. Încercați să fiți cât mai specifici atunci când faceți referire la un site. Spunând doar “Îmi place Ebay”, însemnă multe lucruri, pe când “Îmi place navigarea Ebay-lui” este mai bine.

12. Gândiți-vă ce adjective ați folosi pentru a descrie site-ul ideal (corporate, tineresc, modern, confortabil, simplu, minimalist, etc). Aceasta este o altă modalitate de a comunica despre cum doriți să arate site-ul dvs. Priviți din manieră estetică. De exemplu, dacă doriți să arate ca un site corporativ, web designerul ar folosi, probabil, tehnici din site-urile companiilor corporate mari, precum utilizarea cu încredere a spațiului negativ(alb), layout-ul textului standard, navigare orizontală, etc.

Din pasiune pentru tehnologii si tehnici web.

Cine suntem?

Suntem o agentie web interactiva ce ofera servicii web complete. Pasiunea si experienta ne ajuta sa obtinem rezultatele scontate.

DA, te putem ajuta!

Servicii profesionale de SEO, SEM, SMM, SMO care iti vor creste vanzarile site-ului, aducandu-ti clienti noi si care te vor ajuta sa te pozitionezi pe primele pozitii chiar si pentru cele mai competitive cuvinte si expresii cheie.

Alte articole din blog

Vezi toate articolele

Leave a Comment