Noi facem site-ul, utilizatorii il folosesc

No Comments

Ce s-ar intampla daca cineva ar veni la voi si ar spune, “Am conceput design-ul la acest site extraordinar, dar oamenii nu stau pe el. De ce?” Cum ati raspunde? Ii veti intreba daca au facut diverse testari sau studii de piata? Ati recomanda testarea gradului de utilizare si functionalitati ale site-ului?

In general ne place sa face o serie de teste pentru a determina de ce nu stau oamenii pe site. Cred ca, uneori, ne petrecem prea mult timp concetrati pe rapoarte  Analytics, fara a mai fi atenti la lucruri de bun simt. Sa nu ma intelegeti gresit – Analytics este un instrument foarte puternic pentru imbunatatirea un site web. Dar de multe ori problema este chiar in fata noastra.

Ce s-ar intampla daca pur si simplu le-am spune ca motivul pentru care oamenii pleaca de pe site-ul lor este din cauza modului in care a fost proiectat sau a fost facut design-ul la site? Nu iti schimba perspectiva asupra intregului proiect? Site-ul poate fi despre cel mai tare lucru din lume, dar daca intradevar ai realizat un site care “alunga” vizitatorii, sau chiar ii schimba perceptia in alt mod!? Ce se intamplă dacă l-ati proiectat astfel incat nu exista nici un stimulent ca vizitatorii sa ramana?

Feedback-ul …

Ne place obtinerea feedback-ul pentru munca pe care o facem, dar spre exemplu un site nu are o sectiune de comentarii, este rezonabil sa ne intrebam de ce oamenii nu lasa un feedback? Am putea spune oamenilor ca exista un forum pe site unde se pot lasa feedback-uri, dar acest lucru inseamna ca ei ar trebui sa se inregistreze, sa le fie aprobata inscrierea si apoi sa isi aminteasca ceea ce au vrut sa scrie. Site-ul in discutie, clar nu este conceput pentru un feedback instant.

Ce s-ar intampla spre exemplu, daca la sfarsitul unui articol nu am avea posibilitatea de a da share pe diversele retele de socializare? Am presupune ca, daca cuiva i s-a parut interesant articolul acesta ar copia link-ul si ar da share pe o retea de socializare? Daca as vrea cu adevarat ca cei care citesc acel articol sa dea share, as implementa la sfarsitul articolului o solutie pentru ca acestia sa dea share atunci cand termina de citit articolul, fara nici un pic de efort din partea lor.

Ideea este ca, daca ne asteptam ca o persoana sa faca o anumita actiune, atunci ar trebui sa implementam o solutie cat mai eficienta ca acel proces sa aiba loc. Nu ar trebui sa presupunem ca daca, persoana care citeste acel articol si i se pare interesant va face in mod automat aceasta actiune. Ati vazut vreodata un sofer sa se opreasca la o intersectie care nu are semnul de stop?

Ca designeri trebuie sa inţelegem ca, interfata web pe care o cream, dicteaza actiunile vizitatorilor sai.

Din pasiune pentru tehnologii si tehnici web.

Cine suntem?

Suntem o agentie web interactiva ce ofera servicii web complete. Pasiunea si experienta ne ajuta sa obtinem rezultatele scontate.

DA, te putem ajuta!

Servicii profesionale de SEO, SEM, SMM, SMO care iti vor creste vanzarile site-ului, aducandu-ti clienti noi si care te vor ajuta sa te pozitionezi pe primele pozitii chiar si pentru cele mai competitive cuvinte si expresii cheie.

Alte articole din blog

Vezi toate articolele

Leave a Comment